Vállalati vagyonértékelés

 

Megbízásaink során mindig szem előtt tartjuk, hogy az értékbecslés olyan stratégiai eszköz, amely az adott vállalkozás üzleti stratégiájának részét képezi. A vagyonértékelő munkánkkal aktív szerepet vállalunk a gazdálkodó szervezetek átalakulásában, akár végelszámolási - felszámolási folyamatokban, illetve eszközértékesítési eljárásokban. Szívesen elvállalunk nagyobb értékű vállalati és intézményi ingatlanok vonatkozásában értékbecsléseket, mely területen jelentős tapasztalattal és referenciákkal rendelkezünk. Természetesen kisebb volumenű üzletek, ipari létesítmények, vagy raktárépületek, akár egyedi - speciális működésű telephelyek értékbecslését is vállaljuk.

 

Vagyonértékelési szolgáltatásunk kiterjed az ingatlanholding vagy portfólió értékbecslésekre, forgalmi és likvidérték megállapítására, szükség szerint a belső értékelési szabályok és rendszerek kifejlesztésére. Tranzakció nélküli értékbecsléseket is végzünk a pénzügyi és számviteli célok elérése végett, vagy belső vállalati jelentésekhez. Vállalati összeolvadáshoz, apporthoz vagy felvásárláshoz egyaránt vállalunk ingatlanvagyon értékbecsléseket. 

 

A vállalatok részére egyre gyakoribbá válnak a vagyon és ingatlan-értékbecslések, mivel a cégvezetők egyre tudatosabban tervezik a jövőt és pontosan szeretnék megismerni az általuk irányított társaság valós vagyoni hátterét. Minden akvizíció előtt felmerül a kérdés, hogy valójában mennyit is ér az adott vagyontárgy. A cégvezetők gyakran szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a társaságok könyv szerinti nyilvántartása már elavult. Általában a számviteli nyilvántartásokban az ingatlanok csak avultatott értéken szerepelnek, így ezen kimutatások nem piaci értéket mutatnak. Ezért értékesítés előtt szükséges vizsgálni a társaság tulajdonában lévő nettó vagyon forgalmi értékét. 

 

Célunk, hogy megbízható alapot biztosítsunk az ingatlanokkal kapcsolatos vállalati döntésekhez. Az értékbecsléseinket a szükséges helyzetekhez és igényekhez igazítjuk, az érték megállapítását akár hozamalapon a jövedelemtermelő képességhez, vagy piaci alapon a forgalomi képességhez igazíthatjuk – különleges helyzet alapján akár nettópótlási értékbecslést is alkalmazunk fő módszerként. Gyakran bonyolult helyzetek állhatnak elő, mivel ingatlanokhoz vagyoni értékű jogok is kötődhetnek, például bérleti, vagy kitermelési jogok, melyekre minden esetben külön megoldásokat keresünk.

 

Társaságunk olyan szakmai tudással rendelkező partner, aki képes komplett feladatokat átlátni és megoldani. Vállalti értékbecsléseknél szerteágazó gazdasági ismeretekre van szükség, hogy a megfelelő eredményt tudjuk elérni az üzleti célok támogatásánál, beleértve a finanszírozás, a jelentések készítése, a döntéshozatal, a befektetés vagy a kockázatkezelés területét.

 

Értékbecsléseinkben, ha az ingatlantípus lehetővé teszi, három számítási módszert alkalmazunk. Ezen módszerek a piaci forgalmi értékbecslés, a hozamalapú értékelés és a költség elvű értékbecslés. Fejlesztési területeknél szükség szerint maradványértékelést is végzünk. Az értékelési szakvéleményeink kielégítik a többszörösen módosított Európai Értékbecslési Szabványok (EVS) és a nemzetközi IVSC módszertan irányelveit. Megfelelünk az 1993. évi LXXVIII. törvény 64/B. §, 2009. évi LXXVI. törvény 27-30. §-ai, 499/2017. (XII. 29.) Korm. rendelet üzletszerűen végzett ingatlanvagyon értékelő és közvetítői tevékenység folytatás feltételeinek és az eljárás részletes szabályainak. A rendelet alapján a BL Invest Kft. ingatlanvagyon értékelő és közvetítő jogosultságának sorszáma: 10/2010.

 

Társaságunk mértékadó tudással és tapasztalattal rendelkezik az ingatlanpiac és a gazdasági élet területén, ezzel biztosítja szolgáltatásainak színvonalát, továbbá garantálja a hosszú távú együttműködést. A szakmai hátterünk segítséget nyújt partnereinknek, az ingatlanvagyonukkal történő hatékony gazdálkodásukhoz és befektetésükhöz.

 

Az ország egész területén vállalunk ingatlanvagyon értékbecsléseket, kiemelt területeink Budapest - Pest, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Veszprém megyék. Az értékbecslés tárgya lehet ipari, kereskedelmi, mezőgazdasági, vagy bármely speciális jövedelemtermelő ingatlan.

 

Szükség esetén, kedvező díjazás mellett egyszerűsített értékbecsléseket is készítünk, mely értékbecsléseknél csak számításokat és a főbb értékvezérlők meghatározásáról egy rövid piaci, gazdasági elemzést végzünk. Az ingatlan piaci helyzetét és jogi környezetét figyelembe vesszük, de írásos áttekintést nem készítünk, tehát a vizsgált ingatlan gazdasági környezetét nem írjuk körbe. Az ilyen típusú értékbecsléseket leginkább tulajdonosok szoktak megrendelni, kik ismerik az értékelendő ingatlan helyzetét és környezetét, így csak a végső forgalmi értékre kíváncsiak.

Szeretne többet tudni?

Ha az adott cég, vagy vagyontárggyal kapcsolatban kérdés merülne fel, díjmentesen várjuk hívását a +36 30 928 20 28-as telefonszámon, vagy keressen minket a blinvest1@gmail.com email címen...

BL Invest Kft.

20 +

év tapasztalat
BL Invest Kft.

800 +

vállalati vagyonértékelés
BL Invest Kft.

5000 +

banki értékbecslés